NOVA VIZIJA SREĆE

29 rujna 2010

Hrana za dušu

Svi dnevno trebamo različitu duhovnu hranu.Duhovna hrana čini da se u sebi osjećamo dobro ili, ako hoćete, da se ono što mi jesmo u našem tijelu osjeća dobro.Čovjek je duhovno biće i o tom očima nevidljivom dijelu sebe najčešće misli kao o svojoj duši. U idućim tekstovima ostati ću kod te jednostavne definicije . Sigurno svi znate uzrečicu: "zdrav duh u zdravom tijelu". Točno je da se kontinuirana tjelesna aktivnost odražava i na duhovni dio čovjeka, pa je poželjno baviti se sportom ili rekreacijom "puniti baterije". No, bez obzira o kakvoj se tjelesnoj aktivnosti radilo, činjenica jest :kada smo fokusirani na svoje tijelo, kada osjećamo da smo živi, to uvijek blagotvorno djeluje na dušu umnožavajući dobre osjećaje. Ako se fokusiramo na svoju dušu i hranimo je onom duhovnom hranom koju duša treba, blagotvorne posljedice prelijevaju se i na naše tijelo.Zato jest savršena kombinacija starati se o duši i tijelu sve vrijeme.

Pozitivne afirmacije

Ako o sebi i mislite najbolje, ako su vam bliske osobe sklone i upućuju vam često lijepe riječi  i ako, ako.....ipak vjerojatno niste pošteđeni od ostatka svijeta koji je često krcat negativnom energijom, agresivnošću i ružnim riječima. To je osnovni, bitni razlog zašto se služimo afirmativnim rečenicama kao hranom. Hraniti se riječima koje osnažuju, bodre, hrabre i produbljuju dobru vjeru moramo svaki dan.Pitate zašto? Zato, jer POZITIVNE AFIRMACIJE  DOVODE U RAVNOTEŽU EMOCIJE svakog čovjeka. Kada smo uravnoteženi osjećamo se sigurno, što je preduvjet da bismo mogli racionalno misliti, a to znači i planirati. Pozitivna afirmacija predstavlja istinitu tvrdnju.Nemojte ni pomisliti da se hranite lažima, jer možda trenutno niste svjesni nekih istina koje vrijede za sve ljude kada se osjećaju dobro.Zapišite u svoju veliku bilježnicu slijedeće rečenice: 1.Ja jesam duša u tijelu 2.Ja jesam jedinstvena osoba 3.Ja jesam dobra osoba 4.Primam poklon života s radošću svaki dan 5.Život je prekrasan. Živjeti je dobro 6.Zahvalan/na sam za svako dobro koje sam primio/la u prošlosti, koje primam danas i koje ću primiti u budućnosti 7.Sve je savršeno.Čitajte ovo svaki dan, naročito kad se probudite i prije spavanja.I dopustite riječima da djeluju.Zapisujte afirmacije u mali notes, ako vam je tako jednostavnije. Biti će ih još.Važno je da ih možete često čitati.Kada ih s vremenom zapamtite, moći ćete ih ponavljati kad god pomislite da vam trebaju, a to su trenuci kada se ne osjećamo dobro. Nemojte puno premišljati. Učinite. Dobre posljedice ćete brzo uočiti.

My Movie/ Slow Motion

25 rujna 2010

Branje jabuka

Svako jutro kad ustanem prošetam po sobi na prstima istežući jednu, pa drugu ruku ka stropu. Zbilja ugodna, nepretenciozna a zdrava navika. Negdje još u davnim (za mene) školskim danima zvali smo tu vježbu "branje jabuka".Naučila sam puno toga kasnije kroz život, od pozdrava suncu do" branja  manga", ali ipak sam ostala kod svoje rane navike. Pokušajte i vi! Zdravo je protegnuti se, osjetiti ravnotežu, uspraviti se. A ako još možete i zamisliti rumene jabuke u rukama, tim bolje. Uz to, to je naše domaće voće, koje dobro poznaju svi, a nedavno su dozrele. Pune su ih tržnice, pa ih vjerojatno imate i na stolu. I pojedite barem jednu svaki dan! Ako vam se ideja sviđa, zapišite u svoju veliku bilježnicu:JUTROM BEREM JABUKE! Ako tokom dana puno sjedite, povremeno ustanite i pomozite svojim leđima i ramenima istom laganom vježbom. Zaista zamislite da je jabuka na višoj grani i da je morate dohvatiti.Za djecu, ova je vježba zabavna igra,pa cijela obitelj može biti uključena u ovakvo razbuđivanje.Neka vam svako jutro zamirišu jabuke.

My Movie/Are You Gonna Go My Way

17 rujna 2010

Zaplešimo twist

Sigurna sam da ste do sada već nabavili svoje dvije bilježnice (još uvijek stignete) i počeli igrati igru u kojoj ste glavna zvijezda vi sami. Znam da ćete naići na prepreke, ljutnju, odustajanje, a možda i mnogo drugih neugodnih osjećaja, ali nije bitno! Čak i ako odustanete, nemojte da to bude zauvijek.Može npr. do sutra. Sutra je uvijek novi dan. Vi ste i svoj napadač i svoja obrana. U čemu ste bolji, brzo ćete primijetiti (koju bilježnicu češće koristite). Obranite se jednom za uvijek. Budite u pravu, uzmite si to pravo. To je vaš život. Pa onda ga i živite kao da je vaša svojina! Osjećajte se dobro.! Ili, odlično, super, fantastično, sjajno....kako god, neka vam je dobro. I zaplešite twist uz novi video danas. Po meni, koja u tome nisam znalac, twist je ples koji se pleše tako, da se naginjete koliko god možete lijevo, desno, naprijed ili natrag u ritmu glazbe. Pri tome je važno samo jedno; ostati na nogama. Mogli bi dodati još jednu mudru rečenicu u svoju bilježnicu "Osjećam se dobro": OD DANAS VJEŽBAM ONO ZA ŠTO SE MOLIM. Vježbati, znači primjenjivati u svakoj prilici ili kada se družite sa svojom velikom bilježnicom kao da je želja već postala stvarnost. Veće samopouzdanje, koje je posljedica takve" gimnastike" gurat će vas sve brže i brže u osjećaje "osjećam se dobro". A tamo i idemo.

My Movie/ Feel Good

When Love Takes Over

Kylie Minogue - Loco Motion

Osjećaj bespomoćnosti nije dobrodošao

Jedan od neugodnih osjećaja kojima će biti zaposlena vaša crna bilježnica vrlo vjerojatno je osjećaj bespomoćnosti. Izgubili ste posao ili još niste našli niti prvi posao u svom životu? Jasno je svakom da se zbog te činjenice nitko ne osjeća dobro. Ljudi se osjećaju izolirano, gurnuti u stranu, Usamljeni. Ili su izgubili vezu s bivšim kolegama s posla ili još takve veze i ne postoje. Višak vremena gomila brige znatno brže nego kad smo zaposleni, a istovremeno manjak novca stvara nove probleme koji se čine ne premostivi . Bespomoćnost opasno nagriza samopouzdanje i čvrstih osobnosti, a fizički nagriza imunitet kompletnog organizma. Kad čovjek biva uvučen u takve osjećaje , počinje se vrtiti u začaranom krugu. Da bi se iz tog kruga izašlo, nužno je znati što se zapravo događa.Svima je nužna aktivnost (rad) da bi održali mentalno , fizičko i psihičko zdravlje.Jednako tako, nužno je živjeti odnose s drugima. U vrtlogu problema koji nastaju za osobu koja izgubi posao, čovjek nesvjesno počinje tražiti načine da zadovolji te dvije osnovne potrebe.Možda vam se čini smiješno na prvi pogled ovo što ću vam ispričati, pa ću se držati činjenica. Primjer: od silne nervoze i zabrinutosti  nezaposleni je radnik dobio čir na želucu. Otišao je liječniku, koji je postavio dijagnozu(zapravo je pronašao osobu koja ga neće gurnuti u stranu, već se spremna potruditi liječiti posljedicu njegovog osjećaja bespomoćnosti.)i istovremeno stvorio dva odnosa; odnos sa svojim tijelom, koje je kod osjećaja bespomoćnosti apsolutno zanemareno i odnos s drugom osobom na koju se moguće osloniti. Istovremeno, zabrinuta obitelj se usredotočila na njegovu bolest, a ne na stanje nezaposlenosti. Njegovi su ga bivši kolege posjetili i bilo je očito da nitko ne sumnja da ne može naći drugi posao, kao što su ga podbadali ranije, je je bolešću dokazao da nije kriv za nastalu situaciju.Odnosi su se tako popravili, da se osjećaj bespomoćnosti počeo smanjivati, a time je i samopouzdanje poraslo. Kako je bilo očito da se neće lako zaposliti, počeo je razmišljati o samozapošljavanju i kako steći dodatnu stručnost za novi početak. Što je znatno ubrzalo izlječenje. Kraj priče. Pretpostavljam da i on danas ima svoje bilježnice. Za svaki slučaj! Jer nije nužno biti fizički i psihički ozlijeđen da bi se izašlo iz kruga patnje. Svatko normalan zna da nezaposlenost nije sretna okolnost, a za one druge nemojte brinuti. I radije se pozabavite svojom velikom bilježnicom, dok tražite moguća rješenja situacije.Poduzmite sve što je u vašoj moći, a onda o tome pišite, pitajte, postoji li još koji način da se zaposlite. Odgovor će sigurno doći. Ali da bi ga čuli, morate se osjećati dobro.

T-Spoon!-Sexy Lady

Eurythmics - Thorn In My Side

DJ BoBo - FREEDOM - LIVE

11 rujna 2010

DJ BoBo - RESPECT YOURSELF

Celine Dion I'm Alive

KAKO STIĆI DO STARTA?!

Sve počinje od olovke i papira. To je odnos. Predstavlja odnos sa samim sobom. Ovo zaista trebate, jer do sada niste bili u dobrim odnosima sami sa sobom. Kada čujete da se govori o tome, da moramo voljeti sebe, ne misli se na sebične osjećaje samoljublja, već na poštivanje onoga što jesmo ili bi trebali biti, jer to nam je svima poklonjeno.Poklonjen nam je život. Kad ste sami sa praznom, neispisanom stranicom papira koju oživljavaju vaše misli,emocije, osjećaji, pokreti olovke...zamijenili ste ogledalo koje vam otkriva vanjski izgled  pisanjem koje vas otkriva samo vama iznutra. Molim, ne služite se kompjuterom u ovom slučaju. Kompjuter ima specifičnu osobnost (poput kućnoga ljubimca na primjer) koju ste mu vi dali vođeni svime što ste O NJEMU  naučili, ne o sebi. Potrebne su vam dvije bilježnice. I olovka. I odluka : učiniti ću to za sebe.I to je sve.Igra može početi. Eto kakva su pravila.Jedna je bilježnica velika(A4) mora vam se sviđati,možete je i sami ukrasiti slikama. ili nalijepiti slike koje vas nadahnjuju,napisati nešto kao dobrodošlicu sami sebi.....možete sve što vam se sviđa,jer ovu ćete bilježnicu u budućnosti obožavati. Druga bilježnica trebala bi biti malog formata, po mogućnosti spiralno uvezena (ali nije nužno) ali svakako mora biti tamne boje, crna npr. ili je omotajte u crni papir. Velika bilježnica je ovdje da bi u nju zapisivali sve od čega se dobro osjećate (a taj tren vam je palo na pamet),tu maštate, sanjarite o onome što tajno želite, prisjećate se trenutaka iz života koji su za vas sretne uspomene, ako ste imali sretan ili uspješan dan, napišite to u obliku dnevnika. Ovdje nema ograničenja. Nema racionalnih limita. Tu smijete biti sve ono što želite, kao da to već jeste .. Sve što vas nadahnjuje, što ste negdje čuli ili pročitali, slobodno ispisujte poslovice ili izreke, nacrtajte , zalijepite sliku ....pišite o svojim snovima ili planirajte budućnost, učite se slobodi istovremeno, ovdije nema cenzora, ovo je samo vaše. Ime ove velike bilježnice je : OSJEĆAM SE DOBRO. Tu bilježite sve što zapažate da vas usrećuje, to su riječi koje su odraz vaše duše, vaših htjenja, slobodno ih možete čitati, proširivati želje, snove, nade; to je inspiracija smisla koji vama treba, da bi se osjećali dobro.To je za vas jedini mogući put ka sreći, jer vi ste jedinstvena osoba. Tu možete zapisati rečenice koje vas potiču, riječi koje vas usrećuju kad ih netko uputi vama, koje vas motiviraju. Možete pisati dnevnik dobrih misli ili priznati da ste zahvalni za mnogo toga što sada imate ili ste imali. Velika bilježnica je vaše odmorište, vaš kutak za meditaciju ili molitvu, vaše osobno tajno mjesto gdje se susrećete sami sa sobom. TO MORA BITI SAMO VAŠE. Ukratko, bilježnice držite pod ključem. Mala crna bilježnica (bilo bi sjajno da nam ne treba) treba povremeno svima. U početku čete je vjerojatno koristiti češće, kasnije nadam se ne tako često. Ovdje zapisujete sve ono od čega i zbog čega se osjećate loše. Dok pišete, bijes, jad ,suze, strepnje, ostaju na papiru. Pišite, izbacite neugodne osjećaje iz sebe. Kad završite, pročitajte što ste zapisali. Ako ste se upustili u ovu igru, sigurna sam da zaslužujete u životu živjeti dobro. Istrgnite stranice koje ste ispisali i uništite ih. Možete ih poderati, izrezati u komadiće ili zapaliti. Kako vam se sviđa. Upravo ste se odvojili od nečega što izaziva bol u vama, što vas koći da živite život iz svoje velike bilježnice. Vaša je crna bilježnica tanja a duša lakša i slobodnija.Ako dođete u iskušenje da opet pišete o istoj temi, učinite to ponovo. I opet ako treba. I svaki put uništite te stranice. To od čega se osjećate loše, nije dobrodošlo u vaš život. Vi to sada udaljujete od sebe. Kada vaša crna bilježnica ostane bez listova a vaša velika bilježnica se samo deblja(ma nije li to savršeno!) učinili ste ogroman korak. Postati ćete toga svjesni kad se dogodi.Ako igrate ovu igru sami sa sobom svaki dan, trebati  će vam mjeseci, a ne godine da bi zauzeli startnu poziciju. .Uhvatili ste uzde svog života u svoje ruke i možete si čestitati, jer za to u teškim životnim trenucima treba imati volje, snage i hrabrosti.Život je vrijedan življenja teoretski, ali to zaista znamo kada to osjetimo,tek tada postajemo svjesni da to jest istina. A kada toga postanemo svjesni, spremni smo se za taj život i izboriti. Osjećate se dobro i znate da je život vrijedan življenja? Upravo ste zauzeli startnu poziciju.

08 rujna 2010

" Dance with me"

Uravnotežen život

Uravnoteženim životom smatra se onaj život koji uvažava sve aspekte čovjekova bića. Ravnoteža je emocija ali se osjećamo odlično kada je to i učestali osjećaj. Ravnoteža nije balans. Kad u životu balansiramo, pokušavamo istovremeno postići ravnotežu u svim područjima života. Praksa je pokazala da to može i iscrpsti čovjeka i držati ga pod stalnim stresom, a ne mora nužno značiti da smo zadovoljni, iako se na prvi pogled čini da bi morali biti. Područja ljudskog života zapravo su naše potrebe. Fizičko tijelo ima svoje potrebe, duhovno svoje. Vezani smo radom ili uspjehom uz egzistenciju da bi uopće mogli zadovoljavati potrebe. Kao društvena bića živimo odnose; ljubav, prijateljstvo,porodične odnose, odnose sa kolegama na poslu, ljudima u susjedstvu, poznanicima, poslovne odnose ili indirektne odnose s osobama koje u medijima ili kroz pisanu riječ privlače našu pozornost. Živimo i odnos sa predmetima, jer želimo posjedovati sve ono što mislimo da bi nas moglo učiniti sretnima. Mentalni sklop čini nas razumnim bićima. Možemo odabirati i odlučivati uvažavajući ili ne uvažavajući svoje i tuđe emocije i osjećaje. Uravnotežen život (harmoničan život) pojedinac živi onda kada se u svim životnim ulogama koje živi osjeća dobro. Jasno je da ljudi različito troše vrijeme za pojedine potrebe koje imaju, jer su im i potrebe različite.Zato ne govorimo o balansu, već o skladu. Sklad misli, emocija i osjećaja čini osobu uravnoteženom.Iz te definicije je jasno; znati tko smo(kakva osoba) i znati što želimo osnovni je preduvjet da bismo bili gospodari i svojih misli. Emocije se grade.Što jasnije vidimo sebe, svoju dušu, to jasnije razumijemo i prihvaćamo svoje emocije. Osjećaji se žive, svaki trenutak u kojem smo koliko toliko svjesno prisutni.Sklad postoji na svakom nivou duhovnosti , a to je osjećaj kojemu svi težimo; "osjećam se dobro, i opet osjećam se dobro, zdravo, sretno...moj život je dio strujanja pozitivne energije, ja sam njena kap jednako kao i njezin izvor." Ovo je vrijeme kada nauka i duhovnost putuju zajedno koristeći dva različita načina da bi objasnili jedno te isto. Izaberite put koji odgovara vašim potrebama.,vašoj iskrenoj vjeri srca, ne uvjerenju.Bog ili svemir. I jedno i drugo jest put pozitivne energije i njime treba ići. Koliko je danas poznato, ta je energija u  stalnom porastu. Kroz niz različitih religija, čovječanstvo je obavješteno unaprijed da negativna energija ne putuje u vječnost. Sav život na Zemlji spontano bira tu rijeku pozitivne energije, Čovjek je razumno biće i jedinom mu je ostavljeno da osobno odabere vječnost ili ništavilo.Sve ruke koje danas pružamo jedni drugima trebale bi pomoći u nastojanju da nam život bude skladan, dobar i ima budućnost. I ovo je samo jedan od načina pružanja ruke pomoći. U idućim postovima baviti ću se mogućnostima koje imamo i kako to učiniti, iz pozicije različitosti trenutka u kojem se osoba mogla naći kada je upoznata s "Tajnom". Tajna više i nije tajna. Ostala je samo istina..

Put do starta

Kada nevolja u vlastitom životu izgleda nepremostiva,možete učiniti dvije stvari: baciti pogled na tuđu, još veću nevolju i biti zahvalni što se to vama ne događa ili pogledati vlastiti život bez te nevolje i nabrajati za šta sve jeste ili možete biti zahvalni. Učinite ovo drugo ako želite da pozitivna energija ostane u vašem životu i privuče takve energije drugih ljudi u vaš život. Čuda su moguća.I iz startne pozicije 0 postoji put do starta. Zapravo, više puteva, što znači da možete birati onaj koji vama odgovara. Ono što vam se sviđa, što doživljavate kao svoje to je najbolji put za vas osobno. Prepoznajte ga. Vjerujte sebi i svojem osjećaju. Tako se pogreške smanjuju na minimum, osobito u emocionalno stresnim ili napornim situacijama.Predlažem da naučite napamet jednu običnu rečenicu za početak, koju ćete koristiti svaki put kad bilo gdje zapnete,u stvarnom životu, u discipliniranom provođenju onoga što ste sami odlučili ili izaberete glavobolju ili depresiju kao sigurnu zonu od novog stresa ili neugodnosti.Ta jednostavna rečenica je životna istina koja će vas uvijek vratiti u sadašnji trenutak, a glasi:"  ODLAGANJE JE KRADLJIVAC VREMENA " Dakle, sve što možete učiniti sad, danas, ne ostavljajte za sutra.

04 rujna 2010

My Movie/ Hello

Startna pozicija 0

Knjiga za samopomoć ima zaista mnogo, a nakon knjige i filma "Tajna" preplavile su, rekla bih cijeli svijet. U osnovi, sve imaju pravo tvrditi da njihov način prakticiranja samopomoći, ako ga koristimo, djeluje. Bitna je razlika uglavnom u tome, kome je pojedina knjiga namijenjena; kojoj sredini, s kakvim običajima i navikama, ili visinom standarda života. RAZLIKA JE U POČETNOJ TOČKI. Većina autora dolazi sa zapada , gdje je pozicija pojedinca znatno drugačija od pozicije velikog broja hrvatskih građana danas, koji trpe dugotrajne poteškoće bez vizije sretnije budućnosti. Trenutno stanje je deprimirajuće za sve slojeve društva, ali ugrožena je egzistencija ipak prvenstveno najsiromašnijih slojeva, posebno zbog nemogućnosti zapošljavanja. Postavlja se pitanje kako približiti novootkrivene istine i već poznate metode samoodrastanja za uspješan i sretan život ljudima koji život počinju od ničega, točnije bez egzistencijalne sigurnosti.Ili, što je još teži slučaj, ali jednako mnogobrojan, koji su egzistencijalnu sigurnost izgubili i nema načina da je vrate. Nikada nisam čula da netko o tome govori, pa bih rado naglasila,da su zaposleni ljudi pod stresom ponekad, više ili manje, dok su nezaposlene a radno sposobne osobe pod stresom 24 sata dnevno. Osim, u slučaju da znaju kako taj stres izbjeći ili držati  pod kontrolom. U suprotnom, mnogi se razboljevaju. Svaka osoba drugačije, jer svatko puca tamo gdje je najtanji. Još gore jest to, da mnogi neče potražiti pomoć liječnika, jer zaziru od lijekova koji bi im trebali vratiti smirenost, doživljavajući to kao atak na osobnosti i radnu sposobnost. Problem je u tome, što su nezaposlene osobe u pravu, a nitko im javno to ne priznaje. Pravo na rad ne može nestati samo zato što trenutno (ili malo puno duže) nema slobodnih radnih mjesta za nova zapošljavanja. Ako se nešto zaista želi mijenjati, potrebno je mjenjati uzrok, a ne posljedicu. U nemogućnosti da imaju ikakvog utjecaja na uzrok, ljudi često ne žele mjenjati loše posljedice. Žele da se vidi i zna kako im je, a da nisu ničim baš oni to zaslužili, što je uglavnom isto točna tvrdnja. Čekaju da odgovor stigne izvana, da nada ili motivacija stignu izvana, da netko prihvati odgovornost za takvo stanje u njihovom životu, što se naravno, ne događa.

Emma Bunton "What I Am"

Nikoga nije briga

Startna pozicija 0 znači da do starta niste ni stigli. Svi autori ranije spomenutih knjiga inzistiraju na osobnoj odgovornosti za vlastiti život. Ako takvu knjigu čita netko tko zaista TREBA POMOĆ ili jest spreman slijediti uputstva, prije ili kasnije završi u slijepoj ulici još jednog razočaranja s utvrđenom vjerom; nikoga nije briga. A spreman je činiti sve što će ga odvesti u običan normalan život! Nikoga nije briga je zapravo poziv upomoć. To je izoliranost pojedinca koji , iako zaista to ničim nije zaslužio, počinje gubiti osjećaj identiteta i gubiti vezu sa zajednicom drugih ljudi, Budući da zaista nikoga nije briga, smatram da je nužno to i reći. Ljudi uglavnom polaze od sebe u prosuđivanju situacija u životu, što znači da bi njih bilo briga ili to očekuju od drugih ljudi. Mislim da to zapravo govori samo jedno:emocionalno  bogati ljudi, školovani ljudi, dobri ljudi po srcu, uglavnom su žrtve ove startne pozicije i nisu u stanju sami naći izlaz iz takve situacije.Što je s moje osobne točke gledišta još tužnije, njima nitko nikada ne pruža ruku koja bi trebala pomoći.Jer, oni nisu zaglavili na nivou  duhovnog razvoja, već su upali u crnu rupu pogrešnog kruga novca, točnije,.neimaštine, a tu kruga novca niti nema. Pa nema ni pružene ruke. Pa nema ni egzistencije.Većini ljudi sa startnom pozicijom nula oduzeta je PRAKTIČNA mogućnost da nauče kako spasiti vlastiti život. Izuzeci samo potvrđuju pravilo, kao što je poznato.

The Fray - How To Save A Life

Nikoga nije briga II

Iz startne pozicije 0 sadašnjost je puno sigurnija od budućnosti. Neizvjesnost je jednako naporno stanje uma za sve ljude, a u ovom položaju preživljava se životom u trenutku, s fokusom na trenutak, jer to jedino umanjuje strah. Kada izvanjske informacije ubiju nadu da bi moglo biti bolje, onda je to isto kao da ljudima koji su izgubili financijsku sigurnost kažete unaprijed da im je startna pozicija 0 i da će tako i ostati.Pa ja sada i pišem ove postove, ne zato da nekoga ili nešto kritiziram i oko toga politiziram, već s iskrenom nadom da ovo čitaju ljudi sa baš tom nepostojećom startnom pozicijom. Danas na svijetu milijarde ljudi počinju baš tako. Od ničega ili gotovo ničega.To prvo treba shvatiti. Uopće niste usamljen slučaj pa nema šanse niti da ste sami. Razlika između nezaposlenog hrvata i državljanina neke druge države je upravo u tome: on ZNA da nikoga nije briga, sve vrijeme, pa ne može niti biti emocionalno izmanipuliran.,dok nezaposleni hrvat tek treba shvatiti,prihvatiti činjenicu i iscijeliti osjećaje.Pa stoga, ne gubite vrijeme uzalud.Prihvatite:NIKOGA NIJE BRIGA.Slobodno to ponavljajte dovoljno dugo dok se ne rasplačete sami nad sobom. Jer ne plačete zbog svih onih koji su ugušili vaše nade i snove...to vaša duša govori što zaista želite, da od toga ne želite odustati, ali vam nedostaje samopouzdanje i hrabrost...i zbog toga plačete...što vam je i to oduzeto...jer čovjek nije kamen...i ja se slažem..nekad treba i plakati nad sobom ako nitko drugi nije tu da razumije i podjeli s nama tugu i brige...

Pink - Leave Me Alone Live