NOVA VIZIJA SREĆE

27 kolovoza 2011

Sezona je šljiva

Ja sam gradsko dijete, koje je u djetinjstvu imalo sreće doživjeti barem jednom sve ono od čega seoska djeca bježe, pa tako i berbu šljiva, kuhanje pekmeza i đema, pečenje rakije. Ali ono što se ponavljalo svake godine , bilo je spremanje okruglica sa šljivama, ili čeških okruglica kako bi se to danas reklo, a onda su to bile a za mene i ostale "Knedle sa šljivama".Priprema je bila dugotrajan posao, a miris koji se širio kućom savršen, jedan od onih mirisa koje pamtimo. Davno sam pojednostavila izvorni recept, da bi skratila vrijeme pripreme i mogu vam reći da, ako volite šljive, morate isprobati taj recept. Ako vam se svidi, još uvijek možete šljive zalediti i spremiti za zimu. I zimi , kada nedostaje svježih namirnica s ovog podneblja, možete uživati u domaćoj hrani koja hrani i dušu.